Har du hunden i sängen?

Det är inte svårt att tänka sig den frågan ställd med indignation. Här brukar folk ha en tydlig åsikt, ja eller nej. Kanske till och med nej fy! eller ja självklart!

Oavsett vilket ditt svar är säger detta en hel del om den generella relationen människa – hund. Det är inte många andra varelser vi skulle kunna tänka oss dela sovrum med, eller säng vilket många faktiskt vän, fler kvinnor än män lär gilla den närheten.

Här kan man ju ana en grund till trätoämne i en parrelation där den ena gärna har vovven bredvid sig under natten och den andre vägrar. Det lär inte vara helt ovanligt att kvinnor till och med föredrar att ha den mindre, hårigare varelsen som sängkamrat i stället för partnern. Säkert är i alla fall att vi allt som oftast har en djup relation till detta fantastiska djur, vi står varandra nära. Hunden betyder mycket mer för oss än fiskarna i akvariet eller igelkotten som kanske bor under altanen. Det är en familjemedlem fullt ut.

Vi försäkrar dem för åtskilliga tusenlappar om året, vi köper specialmat utformad just för vår typ av hund, vi köper utrustning, kläder, leksaker och vi firar deras födelsedagar.

Icke-hundägare har kanske svårt att förstå vilka starka känslor människans bästa vän väcker, eller så kan vi ju välja att säga att de hittills gått miste om den oändliga kärlek, värme, glädje och tillgivenhet livet med hund erbjuder och därför inte har förutsättningar att begripa varför vi hundfrälsta beter oss som vi gör.

Man brukar ju säga att kärleken är blind…men inte sjutton kan vi vara utan den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *