Människans bästa vän

Det finns en anledning till varför hunden kallas människans bästa vän, du får så mycket mer än ett troget husdjur. Forskning visar att hundar förbättrar kondition, stresshantering och livslängden eftersom regelbunden träning stabiliserar vikten och blodtrycket, vilket förebygger hjärt- och kärlsjukdomar. Den förbehållslösa kärleken bidrar även med många psykiska fördelar som en bättre självbild och mindre psykisk ohälsa. En del studier visar att äldre hundägare har bättre aptit och närvaro samtidigt som känslan av stress och ensamhet minskar. Dessa tydligt positiva effekter gäller även intagna på fängelsen och patienter på sjukhus och vårdhem som fått sällskap av hundar. Hundpromenader kan förutom de lugnande effekterna på nervsystemet även föra samman människor eftersom hundar gärna hälsar på varandra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *