Tänk på ditt ansvar

Hundens förbehållslösa kärlek ger dig även ett ansvar vilket är viktigt att överväga innan hundköpet. Beroende på hur många år du är redo att ta hand om hunden kan det vara nödvändigt att överväga att ta sig an en äldre hund i stället för en valp som kan leva upp till 15 år. Ansvaret gör att du behöver ta hänsyn till hunden vid eventuell flytt, familjeförändring, resor och ditt sociala liv. Ta reda på hur ditt liv kan förändras av en hund innan hundköpet istället för att skaffa dig en hund på impuls. En del boenden tillåter dessutom inte husdjur vilket många glömmer att kolla upp. Gör också vår hundrasguide så du är säker på att du väljer en hund som passar dig och din livsstil. Sist men inte minst, undvik smuggelhundar. Ett bra sätt att göra det är att se till att få träffa mamman och valpen i hemmiljö innan du bestämmer dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *