Ett nytt kapitel med hund

Hej! Kul att du vill lära känna mig och mitt hundande lite närmare!

Jag heter Mikaela och har passerat 40 med några år, bor i Skokloster utanför Bålsta norr om Stockholm med min sambo Jörgen, hunden Ila och katten Missan. Jag jobbar hemifrån på heltid som SEO skribent sedan ett år tillbaka.

Jag har varit mer eller mindre aktiv i den svenska islandshästvärlden sedan 1989, jag har alltid haft minst en häst under dessa 30 år. Jag har jobbat med hästar till och från under hela mitt liv, både islandshästar och andra raser. Tack vare hästarna har jag rest och lärt känna några av mina allra bästa vänner, känt mig hemma och förstått mig på den världen, men nu är det slut. Jag har minimerat hästarna i mitt liv och istället skaffat hund, och ska försöka hitta hem i den här världen istället.

Vid sidan av mitt hästintresse har det alltid funnits hundar, mer som sällskap än något annat. De har hängt med i stallet och på ridturer och varit en del av familjen. När jag beslutade mig för att inte skaffa någon mer häst efter att jag tog bort mitt sto “ramlade” jag över en hund som kom att förändra mycket.

Jag och två vänner beslöt oss för att åka till Portugal för att testa på att vara ridturister. Efter att ha sparat en hel del pengar av att inte ha en häst längre tänkte jag att det kunde vara ett kul sätt att hålla igång ridningen lite grann. Sagt och gjort bokade vi en lång weekend på Equiliberdade Equestrian utanför Lissabon. Väl på plats fanns det så klart en hel hög med fantastiska hundar, tre av dem var av rasen galgo español.

En av tikarnas välfyllda tuttar visade att hon hade valpar och vi fick hälsa på dom. De var då ca sex veckor gamla och jag föll pladask för en av tikvalparna. De vuxna hundarna visade sig alla vara släkt till valparna så jag kunde se att det fanns mycket av det jag önskade i hund att brås på.

Efter några dagars funderande bestämde jag mig för att jag ville ha “min” valp. Med god hjälp av Jordbruksverket, Pedro, ägaren i Portugal och den lokala veterinären fick vi ordning på alla vaccinationer och papper. Under tiden bröt Coronapandemin ut och alla direktflyg ställdes in. Jag ville inte att min lilla valp skulle behöva lastas om i en mellanlandning. Hur skulle jag göra? Efter att ha undersökt ett flertal olika alternativ återstod endast ett som var hållbart. Köra ner och hämta henne, 360 mil enkel resa.

Samma dag som Danmark öppnade för transit startade jag min resa, en magisk resa på många sätt som jag gärna gör om igen. 360 mil och 60h efter att jag lämnade mitt hem utanför Stockholm stod jag på gården i Portugal. Där och då började starten på ett nytt kapitel i mitt liv och min hund visade sig vara precis så speciell som jag hade önskat.

I min blogg får ni följa vår vardag och mina funderingar över hundvärlden. Följ gärna oss på Ilas Instagram @ilathegalgo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *