Hunden, en ice-breaker?

Att hundar är sociala varelser är välkänt, men hur inverkar den på hundägarens sociala liv? Hunden är ju definitivt ett sällskap i sig, men tycker du den påverkat dig som person? Hälsar du på andra hundägare ute på promenaden? Du kanske rent av stannar och pratar en stund med en vilt främmande människa bara för att ni båda har hund eller gillar hundar?

Den lilla valpen kan få i väg oss på valpkurs och en värld med nya bekantskaper och möjligheter öppnar sig. Visst kanske du får skippa en After Work för att gå direkt hem från jobbet och ut på en kissrunda i stället, men kanske har du också fått nya vänner tack vare den lilla jycken?Filmen ”Hundtricket” har du väl sett? Huvudpersonen Simon får rådet att låna en hund för att lättare få kontakt med tjejer. Rådet är inte så tokigt, studier visar att människor med hund uppfattas som mer tillgängliga, glada och empatiska. Hunden är på ett sätt både alliansskapande och ett ämne för konversation.

Visst kan de ställa till det för oss ibland också, som när vår hund en tidig morgon raskt smet iväg i ett oövervakat ögonblick, tog sig in i helt främmande människors sovrum via en öppen altandörr och väckte dem. Just dessa två våldgästade individer var tack och lov hundälskare. Det är ju inte alla som uppskattar att vakna av att något stort, lurvigt, okänt djur står och tittar på en. De här två blev glatt överraskade. Pinsamt var det i alla fall och man vet inte hur man ska be tillräckligt mycket om ursäkt. I stunden där och då kan det vara svårt att se någon humor i det, det kommer först efteråt. Långtefteråt ibland beroende på vad den lilla odågan hittat på…

Helt klart är att de påverkar oss. Livet blir inte riktigt detsamma med hund – eller utan hund för den delen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *