Skapa en bra miljö för din hund

Du behöver skapa en säker miljö för din hund. Hunden behöver kunna röra på sig på ett naturligt sätt. Allt skadligt och giftigt behöver gömmas undan, inklusive elkablar som valpar lätt kan tugga på. Hunden ska ha tillgång till en torr, ren och skön plats att ligga på. Temperatur och belysning ska vara behagliga. Om hunden vistas i en rastgård ska den ha tillgång till skydd för väder och vind, inklusive t.ex. en koja att gå in i. Hundar i rastgård ska också ha en bädd som är upphöjd från marken, och vistas hunden länge i rastgården behöver miljön vara varierande och stimulerande. Glöm heller inte tillgång till färskt vatten, samt att kolla att staket/stängsel är av tillräcklig höjd och inte går att smita igenom. Jordbruksverket har ytterligare information om miljökrav för hundar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *