Sportlov

Hundlov & sportlov, tillsammans

Sportlovet som börjar i februari och sträcker sig fyra veckor framåt, fördelat på olika veckor till olika distrikt runt om hela Sverige fram till och med mars månad.

För hunden innebär det här oftast mer tid tillsammans med familjen, barnen är hemma från skolan och det är mer aktiviteter som pågår.

Några åker norrut till fjällen där det vankas mer snö, skidor och utomhusaktiviteter. Några tar enbart ledigt och spenderar mer tid hemmavid men tillsammans helt enkelt. Några hundar är hemma med barnen och får lite extra uppmärksamhet. Några lämnas kanske hos mormor för att familjen åker till någon icke hundvänlig aktivitet. Så sportlov innebär en mängd olika händelser för våra hundar, och i ärlighetens namn spelar själva sportlovet mindre betydelse för hunden, så länge familjen känns positiv och allt utstrålar glädje, skön förväntan och harmoni.

Det finns en mängd tips och tricks när vi Googlade just sportlov med hund. Mängder med härligt boende i norr med hundvänlig logi, fantastiska vandringsleder och ströområden.

Så här glad blir jag när vi gör roliga saker tillsammans med familjen

I mer tätbebyggda områden anordnas det mysiga grillstunder med köttbulle letande för hunden, och andra skojiga aktiviteter för den yngre generationer med hund.

Inomhuskurser i olika träningshallar hittades också, där kortare roliga kurser tillsammans med hund erbjöds.

Sen har vi dem som njuter av sin ledighet och önskar inget hellre än lite extra lugn och ro, skruva ner tempot lite och njuta av varandras sällskap, utforska nya stigar i skogen, ta en tur med skridskorna på en frusen sjö med medhavd varm choklad och äggsmörgås.

En stund i soffan med en god bok är inte helt fel även om det heter ”sport”lov

Ta med familjen till en grillplats och grilla korv tillsammans är för både hund och barn en fantastiskt mysig dag. Ibland fastnar vi vuxna med att ordna stort och mycket, medan många gånger något mindre och med större gemenskap är också uppskattat.

Själva aktiviteten är oftast inte det som varken barn eller hund minns bäst, utan det som fyller minnet enligt forskningen är känslan vi hade under själva tillfället när aktiviteten /händelsen pågick.
Se till att njuta och ha kul, skratta ofta och ta hand om varandra under sportlovsveckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *