Från brukshund till papillon

Under mina 20 år som hundägare har jag fått prova mig fram till vilken ras som passar mig bäst. Jag började med en Finsk Spets eftersom jag hade jägarexamen på småvilt. Efter något år så ville jag börja att tävla, men då blev jag tvungen att leta efter en ny ras. Det slutade med att jag köpte jag mig en Tollare. Det är en allroundhund som passar till många olika tävlingsgrenar.

Efter Tollaren blev det en Belgisk vallhund Tervueren, men den blev tyvärr sjuk. Beslutet föll återigen på en vallhund, men denna gång en Malinois som passade mina mål. Tyvärr drabbades även denna hund av sjukdom.

Efter många funderingar så fick jag upp ögonen för den lilla rasen Papillon som ska vara en frisk ras och väldigt följsam och pigg. Jag har för tillfället två hundar som jag åker på utställningar med. Vi tränar även viltspår och människospår. Äntligen har jag funnit ”min” ras, en ras som verkligen passar in i min vardag. En liten trevlig ras som man kan träna i många grenar med. Om du funderar på att byta ras, våga känna efter vad som skulle passa dig bäst. Våga byta ras!

Jag har hittat min…
LYCKA TILL!
Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *