Kom igång med spår!

Det är lätt att komma igång med spår, så bara ut och testa!

Jag började med korv som “drag” i spåret för det gillar min hund. Sparka upp en liten grop där du ska starta. I gropen lägger du sen t.ex. en korvbit. Sen går du rakt fram i ca 50 meter och lägger ut små bitar med korv i hela spåret de första gångerna ni tränar.

Mumsigt med korv!

När ni kommer till slutpunkten på spåret ska det bli rena rama julafton för din hund. Vid slutpunkten lägger du det BÄSTA som din hund vet. Det kan exempelvis vara mat eller leksaker. Spårets liggtid är minst ca 15 min (tiden det tar för spåret att mogna innan du låter din hund börja spåra).

Se till att ha en spårsele så stör du inte hunden så mycket. Ha ett vanligt koppel i början så du är nära hunden.

OBS! Ett tips vid startpunkten när ni ska börja gå spåret är att visa din hund starten. Se till att den hittar startkorven i gropen så att nosen kommer ner i marken. Lägg in kommandot SPÅR och visa med din hand åt vilket håll spåret går.

Ta god tid på er, låt din hund lyckas så blir den ännu mer taggad till nästa gång! Ha det så kul..

Lyckat till!
Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *