Djurens sätt att kommunicera

Djuren sätt att kommunicera fascinerar mig. Jag har pratat med hundar och andra djur i över 10 år, men fortfarande förstår jag inte riktigt hur deras kommunikation går till.

När jag får budskap från djuren har jag hjälp av Kosmos, min inre röst, som översätter det som ska förmedlas. Den tolkningen är nödvändig för att jag ska kunna ge djuren en röst.

I min bok Livet enligt djuren förklarar hästen Trolle hur djurens kommunikation går till.

– Vi skickar energier och bilder mellan varandra. Det kan vara tankar, erfarenheter, upplevelser och känslor. Det går på ett ögonblick, det finns ingen fördröjning. Vi kan skicka till en eller många samtidigt, förklarar Trolle.

Den största skillnaden mellan människans och djurens kommunikation verkar vara att vi människor låter känslor och upplevelser tolkas av hjärnan och sedan bli till ord, medan djuren kommunicerar direkt från känslan. De menar att deras språk därför är ärligare.

En klok hund, Ebba, gav mig en intressant pusselbit som gjorde att jag bättre förstår hur allt hänger samman.

– Människans ord bryter energin i rummet. Om det är en energi som inte överensstämmer med vad personen känner inuti blir det en konflikt i energifältet. Allt detta kan vi djur se och lära oss av, men vi vill helst ha ärlighet. Vi vill att ni ska tala utan ord så att allt det vackra får vara kvar i luften. När ni kan det är ni sanna mot er själva.

Djuren menar att vi har mycket att vinna på att kommunicera på deras vis. Vi skulle mer eller mindre tvingas att vara ärliga, både mot oss själva och varandra, och därmed inte trassla in oss i osanningar. Vi skulle tillåta känslorna att bli viktiga och vara till hjälp för att förstå oss själva och våra medvarelser. Kanske skulle det innebära att vi slöt fred inom oss och med varandra. Jag tror att vi alla längtar efter det.

Här kan du kan läsa mer om min bok Livet enligt djuren Du kan när du beställer boken, få den signerad med en personlig hälsning, kanske till både dig och din fyrfota vän.

Ami Sundeman
Författare till boken Livet enligt djuren
Medial vägledare
Djurkommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *