Klicker är toppen!

Är klickerträning något som fungerar för även en nybörjare?

Absolut säger dom som håller på och har tränat sin hund med klicker under en tid. Klicker är något som är kul och höjer energin hos hunden.
Att träna in klickern och därefter ta fram den till vissa speciellt valda situationer är toppen.

Några använder klickern till att träna in och utveckla övningar som är på lite längre avstånd från varandra, där klickern och ljudet från klickern fungerar bra.

Några har klickern som en extra energiboost när dom märker att hunden börjar tappa intresset eller tempo när dom tränar tillsammans.

Så klickern betyder beröm och skoj för en hund som är klicker tränad, och här behöver man alltså inte alltid en godis varje gång utan klicket är själva belöningen förutsatt att hunden blivit så kallat ”inklickad”

Påsk och en massa ägg med den vackraste i mitten!

Fördelar med klickerträningen är att den är tydlig, kan underlätta tajmingen när du väl tränat in din pricksäkerhet, stärker hundens självförtroende, alla kan tränas med klicker, från den yngre lilla valpen till den äldre senioren, det är kul och annorlunda, klickern uppmanar er båda till att testa och våga prova nya övningar.

Det som är viktigt att tänka på är att inte hålla på för länge eller för ofta. Ta paus med jämna mellanrum och att aldrig bli tjatig med klickandet.

Är du sugen på att lära dig mer, häng med i vår enkla boktävling som pågår nu och fram till påskafton. Här kan du vinna den perfekta boken som lär dig allt du behöver för att sätta igång tillsammans med din hund

Boken heter Så gör du din valp till en vardagshjälte, skriven av hundintruktör Jessica Mann, där Klickerträning är en av hennes passioner

Ja! klicka mig vidare till Instagram eller Facebook så jag kan vara med i Boktävlingen!

Glad Påsk och lycka till! önskar Eva B

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *