Nytt besök hos veterinären

Ytterligare ett besök till veterinären, men den här gången blev det med två seniorer som båda behövde ses över.
Bobo är en äldre herre på dryga tio år, han har öron som behöver lite extra omsorg och uppsikt, det var även dags för hans rabies vaccination plus ett blodprov som kollar hans inre status.
Kika som också följde med är drygt femton år gammal och hon behövde åka med då hennes andning ändrades dagen innan vid lunchtid, vilket gjorde mig en smula fundersam. Hon snabbandades och hade svårt att hitta en komfortabel liggposition.

Jag har haft en hund tidigare med hjärtproblem, så när jag såg Kika och hennes symtom kände jag att vi behövde ett veterinärbesök så fort som möjligt.

Bobo född 2012 någonstans i Portugal, räddades 2017 bor hos mig som
fosterbonushund sedan 2020

Besöket gick fint.

Bobo fick klartecken, allt såg fint ut med hans värden och vi fick tips på en ny produkt vi ska börja använda till att hålla hans öron rena och fina.
Han har tidigare farit illa i livet och veterinärbesök är inte något han är trygg med, så när vi kom hem igen var han extra glad och lite sprallig. Varje gång han lyckas övervinna en rädsla blir vi båda så nöjda och glada. Teamwork är kul.

Kikas fick också godkänt på sitt blodprov, ingen mätbar infektion och hennes värden såg fina ut, däremot har hon ett blåsljud på hjärtat och troligtvis samlar vätska någonstans i kroppen.
Så vi fick remiss för ultraljud vilket är skickat till djursjukhuset. Under tiden får hon vätskedrivande medicin som underhållande tills vi får träffa hjärtspecialisten.
Senare på kvällen efter att medicinen börjat göra verkan kunde jag se att hon verkade mer bekväm och kunde ligga skönt och följde med fint på vår morgonpromenad i lugnt tempo i morse.

Kika, minst 15 år, den snällaste själen i vår brokiga djurfamilj

Jag vet att Kika är till åren kommen och varje dag vi har tillsammans är en gåva

Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *