Ras Grupp 8-10


Grupp 8 består av stötande och apporterande vatten hundar, stötande raser söker i markvittringen och stöter upp fågel för jägaren, medans de apporterande raserna apporterar fågel på land som i vattnet.
Många hundar i grupp 8 är också populära sällskapshundar

Dom vanligaste raserna i denna grupp är: Cocker spaniel, Labrador, Lagotto, Curly coated retriver, Tollare, Welsh springer spaniel mfl

Grupp 9
I den här gruppen så hittar du raserna som är framavlade för sällskap sedan en lång tid tillbaka. Raserna har sitt ursprung på vitt skilda platser och har det gemensamma att de med få undantag är småvuxna och utmärkta sällskapshundar. Kanske någon passar just dig?
Här kommer några av raserna, Cavalier king charles spaniel, Chihuahua, Fransk bulldogg, Mops, Papillon, Dvärg Pudel, Russkiy toy

Sällskapshundar, Grupp 9 PudelGrupp 10, Vinthundar
Här finns dem olika varianterna av snabba jakthundar, som användes ursprungligen för jakt där hunden jagar ikapp bytet och lägger ned det, vilket är en förbjuden jaktform i Svergie i dag!
En del används till hundkappslöpning, men det flesta är sällskapshundar.
Här är några av raserna i grupp 10, Afgan, Irländsk varghund, Saluki, Whippet


Om du är intresserad av någon ras i denna grupp så kan du gå in på deras RAS dokumentation och läsa där vad som krävs för just den rasen och att dom blivande föräldrar djuren har gjort sina tester, som du kan få se när du ska hälsa på tiken först.
En stamtavla från Svenska Kennelklubben får man om båda föräldrarna är registrerade i SKK
Har du SKK`s stamtavla på din hund får du tävla med hunden, det är ju jätte kul!!

Raserna inom SKK (svenska kennel klubben) ska göra vissa tester innan parning, såsom ögon lysning, röntgen på armbågar, höfter och DNA test.

//Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *