Valparna växer

3,4 veckan….Nu börjar det ”hända” saker i valp lådan, valparna börjar röra på sig mera, dom försöker att hoppa, skutta och låta när dom leker, dra i filtar och klättra på mamman.
Mamman som heter Secret lägger sig snällt ner så dom kan lära sig att leka med henne, hon leker med var och en. Det är min plan, att se till att hon har egen tid med varje valp. Secret låter inte valparna äta ute i valphagen, utan där lär hon dom lek och tvättar dom.

Väl inne i valplådan får valparna mat av sin mamma. Jag tycker det är en bra regel att i lådan äter dom och sover, det blir en rutin för valparna och dom lär sig snabbt.

Jag har börjat lite med ”toalett träningen”, platsen är precis utanför valplådan och jag lyfter dit valparna en och en efter maten, efter lek och när dom vaknat.

Valparna provar mer och mer att gå på sina starka ben, en del vinglar lite mer en andra, medans vissa vill hopp fram och skutta. En del har börjat att kissat och bajsat själv, det brukar ske när dom är 3 till 4 veckor.

Dom har även fått sin första avmaskning som jag alltid ger vid 3 veckors ålder och som gick jätte bra.

Valparna har börjat att känna igen mig på lukten nu när jag kommer fram till valp lådan, synen kommer mer och mer nu och även deras hörsel, det är en så spännande tid nu framöver, snart kan dom få vara med lite mer med oss i huset, men jag vill låta det gå 2 veckor till så dom har blivit lite stadigare på benen och orkar vara vakna lite längre.

Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *