Sommar och ledighet

alt text hund med flytväst

Sommar och ledighet innebär för många att vi packar lätta kläder och ger oss iväg till en specifik plats för lite bad och sol, eller kanske det är en stuga vid kusten, en campingplats eller ett Hotellboende. Som vi nämnt i tidigare inlägg i serien semester så väljer fler och fler att ta med sin hund, därför har hundvänliga alternativ ökat kraftigt dom senaste åren.
Jag har tittat på vilka möjligheter som erbjuds med att vandra med hund under sommarledigheten, både hemma i Sverige och utomlands, och utbudet är stort, mycket större än jag trodde.

Upptäck Sverige och vår vackra natur, ni kanske väljer det naturnära alternativet som att lyssna till tystnaden, lukta på mossan i skogen, låta ögonen få se vidsträckt natur, andas djupt och långsamt, doppa fötterna i porlande kallt källvatten, sova under bar himmel..
Att välja naturvandring i Sverige har exploderat i popularitet, aldrig förr har intresset för vandringsleder, fjällstugor, hundvänliga hotell och naturupplevelser varit större.

Det finns fantastisk information att hämta online med vandringstips, olika vandringsrutter, och härlig inspiration för dig som är sugen på att eventuellt vandra tillsammans med din hund. Underbara Svenska resmål som tex fjällvandring i norr, Kulla-leden- och Söderåsens-vandringsleder något mer söderut vilka är hundvänliga vandringsalternativ för att nämna några.

Sedan vidare ner genom Europa med hundvänliga Danmark, Tyskland och Belgien. Även Österrikes vindistrikt och deras enormt vackra natur eller varför inte Frankrike med sin hundvänliga och vackra del Provence?


Möjligheterna är enorma och mer detaljerad information vad gäller både boende och vandringsleder finns online. Även färdiga paket finns att välja för dig och din hund om ni föredrar det.
Välj förnuftigt och inte för avancerat, kom ihåg att göra det till en positiv upplevelse för alla inblandade.

Kom ihåg att dubbelkolla med jordbruksverket gällande dom regler som gäller för att ta in hunden i det land ni har i sikte.

Skriv gärna en rad och berätta vart ni valde att vandra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *