Tänk vad tiden går fort….

Nu är valparna inne på sin sjätte vecka.

Från vecka 5 till 6 så har det hänt så mycket i deras utveckling och lek.

Valparna har börjat att ” träna” dom smyger fram sakta när dom ska fånga sitt byt..det ser så kul ut när jag sitter och studerar, de smyger nästan ända fram till den andra valpen, står nos mot nos, sen hoppar dom på varandra, eller så kan dom stå bakom ett hörn och kika fram och sen rätt som det är, hoppar dom fram till sitt byte, sen leken där dom fräser och studsar fram som små hamstrar..dom är verkligen så roliga att studera!

En av pojkarna, Bozz, är orädd och framåt, igår när han hade kissat så sprättade han med sina bak ben, så tidig han är, tänkte jag. I dag så var han även först in att undersöka badrummet, han gick direkt in utan att tveka och den ena tiken, Blizz följde efter. Dom två som är mest framåt just nu, men det kan ändras snabbt.

Birk och Bianca är mer lugna av sig men har visat att även dom har humör.
Birk älskar att kela och gosa. Bianca följer sin mamma Secret och busargärna med henne .
Secret är fantastisk duktig på att lära valparna att leka.
Leken går oftast ut på att dom ska jaga henne och när dom hinner ifatt får dom hänga i hennes öron och svans utan att hon säger ifrån, hon är så snäll.

Kakan, som är deras mormor, har börjat vara mer nere på golvet, men säger åt valparna när dom kommer för nära, så håller dom ett visst avstånd är allt helt okey. Vilket fantastisk hundspråk våra hundar har och att små valpar förstår när dom bara är 6 veckor!!!

Nu tränar vi mycket att dom ska äta vanlig mat såsom fil, blöt mat, kulor, ägg gula, gurka och det mesta går i.

I går när dom fick fil så hamnade 2 av valparna i fil skålen, tur dom redan är vita…det blev till att tvätta av dom med våtservetterna. Idag och igår var det första gången dom fick gå på upptäckts färd utan för dörren och in till inglasade altanen, jag börjar att låta dom vara på altanen innan dom får komma ut på gräs mattan, så vi börjar lite smått att vara både ute och inne om dom vill, dom har fri tillgång till att vara både ute eller inne.

Jag bor mest nere på golvet nu med valparna, jag sitter och studerar om dom har något nytt att visa mig. Vissa valpar ska ha samma leksak och andra kan byta till lite olika saker.

Men bordsben är gott, vilket betyder att det har börjat klia i munnen och att tänderna är på väg.
Vissa tänder har redan kommit så att hänga i bygben är kul just nu!

Nu sover dom i stort sett hela natten, enbart uppe och kissar men sen är det tyst och dom lägger sig snart igen för att sova, det är skönt för mig..

// Maria
Kennel Secret Spell

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *