Valparna är 7 veckor

Det är nu som det börjar att bli lite mera jobb för oss uppfödare, det är nu vi ska vänja valparna vid olika ljud, prova på att vara ute och inne, det ska torkas kiss och bajs och få dom att börja att göra sina behov ute eller på tidningarna vid ytter dörren, för nu har mamman så gott som att slutat att städa upp efter dom.

Några av valparna går på valp-toaletten men vissa tycker det är bättre att ta det på ett annat ställe, redan nu ser jag att dom har sin favorit toalett plats.

Sömnen har blivit bättre under natten med valparna, jag låter dom få rusa av sig innan jag går och lägger mig, vilket betyder att jag låter dom vara lösa i huset, vilket är så kul och då springer dom hej vilt här inne tills alla är trötta och väldigt nöjda. Den rutinen kör vi med nu och det fungerar bra, dom somnar kl.21.30 och vaknar vid kl.07.00, vilket är jättebra för att vara endast 7 veckor.

Kloklippningen går också jättebra, vi brukar göra det när dom är trötta och ska till att sova, då går det bra och snabbt. Vi klipper varje söndag, så valparna får in rutinen på den biten tills dom ska flytta till sin nya familj.

Jag byter ut leksakerna varje dag till stort som smått ex vis: papp kartong, stor papp påse, bollar, pip leksaker, strumpor, mjukis djur, hårda bollar, mjuka bollar, petflaska. Då blir dom van med olika saker och ljud.

Ljud träningen blir automatiskt av alla ljud här hemma så som gräsklipparen, dammsugaren, någon annans hund skäller, diskmaskinen, tvättmaskin som går i ett och torktummlaren som får jobba extra nu.

Det är viktigt att hålla rent och snyggt hos valparna, så fort dom har gjort något inne så byter jag direkt, det får inte trampas runt. Nu när dom fått mera päls börjar jag även att vädra in lite frisk luft när det är varma dagar så det blir lite luft ombyte. Golven skuras efter varje gång dom har varit utanför valphagen, där använder jag såpa och lite klorin för att få bort eventuella bakterier. Det gäller att hålla efter så det inte blir någon smitta och att även vi tar av oss skorna utanför dörren. Får vi besök ber jag dom att komma i rena kläder för att minska smitta.

För mig är det viktigt att vara noga med hygienen och strikt i allt så dom håller sig friska. Mitt mål är friska valpar!!!

Det var lite från oss på kennel Secret Spell

//Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *