Du får inte följa med

Hur gör du när din vovve inte kan följa med på resan och ingen annan kan hjälpa till?

Ett hundpensionat kan vara en trygg plats att lämna din hund.

Ska du lämna in din hund på pensionat och inte riktigt vet vilket pensionat du ska välja, börja med att fråga din uppfödare om dom vet något eller fråga dina närmaste kompisar, för någon brukar alltid veta.

Om du vill vara helt säker att pensionatet inte har några anmärkningar på sig kan du ta reda på det genom att kontakt länsstyrelsens och djurskyddsinspektionen där du bor.

När man väl bestämt sig, börja då med att åka dit först för att prata med dom och se vilket upplägg som just det här pensionatet har för hundarna, det kan finns särskilda upplägg, beroende på om man har en äldre hund eller en ung hund. Ta även reda på vad det finns för aktiviteter, hur många promenader som ingår per dag och hur det delas upp i rast gårdarna. Fråga om det är hund boxar eller rum åt din hund som erbjuder. En annan viktig sak är att kemin ska stämma emellan er och likaså för hunden.

När du ska lämna in din hund på ett pensionat så krävs vaccinations intyg och eventuellt andra regler innan avlämning av hunden kan ske. Du kommer även att få lämna in uppgifter om din hund. Fråga hur deras försäkring är upplagd och hör dig för hos det försäkringsbolag ni använder, vilket skydd hunden har hos vid boende på pensionat. Ett avtal skall alltid skrivas mellan er.

Pensionatet ska vara godkända av jordbruksverket och länsstyrelsen.

Pensionat brukar börja att gälla från kl. 17.00 och över natten, innan kl 17.00 kan det vara dagis hundar som är där över dagen. Pris kan variera från vissa röda dagar och stor helger. Har man flera hundar så blir priset lite billigare än en hund. Vissa pensionat tar även in katter.

Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *