Valparna är 8 veckor

Nu börjar snart mina valpar att bli flyttklara, jag behåller dom tills dom är 10 veckor, dels för att dom ska kunna äta bra själva och men också bli lite starkare i kroppen.

Det kan vara en risk att släppa dom vid 8 veckor tycker jag just för att dom är så små och väger ca 800 till 900 gram. Jag vill att dom väger över 1 kg innan flytt till ny familj och ny miljö.

Det kan hända att valparna slutar att äta när dom kommer till sitt nya hem, och kan då tappa lite i vikt. Sen har vi dom små bena som inte riktigt hänger med, lätt för olyckor så man är rädd om dom på alla vis, så därför vill jag ha dom kvar i 2 veckor extra. Och ser man att man har en lite mindre i kullen så vill man även då behålla den ett tag till så den kommer igång med maten och växer på sig, oftast så ökar dom 100 gram i veckan.

Säljer man en valp till en annan kennel så är det alltid 10 veckor som gäller, enligt lagen. Men normalt sett är det 8 veckor som gäller när man säljer sina valpar.

Vid 8 veckor så är dom som små krokodiler, tänderna är syl vassa, dom hänger i byxbenen, biter sig fast i tår och strumpor, flyger upp i knä när man sätter sig ner på golvet så man får vara uppmärksam så att dom inte faller i golvet.

Tidningarna som jag har i valphagen blir i små bitar, det prasslas å morrar där inne ibland på nätterna men det kan bli lika fort tyst. Det blir mycket städande nu när valparna är mer rörliga, flera gånger om dagen så det är rent och fräscht i valphagen.

När jag vaknar på morgonen så får man ett glatt pratande ljud från dom små, det kommer jag att sakna. Det är svårt att skiljas från dom, men jag vet att dom kommer till underbara hem. Men det känns redan i hjärtat och mitt öga kommer inte att vara torrt när dagen kommer.

Idag har valparna fått känna på gräs under tassarna för första gången, det var varmt idag så det blev premiär, jag ställde även ut en större form med vatten så dom fick känna på att bada tassarna i ljummet vatten, det var verkligen populärt.

Kennel Secret Spell
Maria.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *